خواص کنجد,خواص کنجد سفید,خواص کنجد بو داده,خواص کنجد سیاه,خواص کنجد و عسل,خواص کنجد در دوران بارداری,خواص کنجد در بارداری,خواص کنجد برای کودکان,خواص کنجد با پوست,خواص کنجد برای زنان باردار,طب سنتی و گیاهی
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن بیضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید یا قرمز، به طور تک تک در کناره برگهای قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شوند.
تاریخ مصرف کنجد:
آکاایران : متجاوز از پنج هزار سال است که انسان به خواص معجزه آسای کنجد پی برده است. پهلوانان قدیم آن را برای زیادکردن زور می خوردند و امروز هم در بین قهرمانان ترکیه قابل توجه است و دارای ارزش زیادی است.
هندیها بیش از سایر اقوام برای این گیاه خاصیت و اثرات معجزه آسا قایلند و آن را زیادکننده قدرت و عامل طول عمر می شناسند و روی این اصل آن را در تشریفات مذهبی زیاد می خورند و همانطور که ما ایرانیان خرما و انجیر خیرات می کنیم آنهاکنجد و شیرینهایی که با کنجد درست کرده اند خیر می کنند و بدون تردید علت طول عمر در بین مرتاضین و بعضی از دهاتیهای هندی خوردن کنجد است.
خوردن این گیاه از قدیم در ایران معمول بوده است، نانوایان مغز آن را روی نان می پاشیدند و آن کاری است که الان هم باید معمول شود.
حلواسازان آن را به کار می بردند که متاسفانه امروز ترک شده است. روغن کنجد دیر فاسد می شود و سابقا خوردن آن بسیار معمول بوده و هنوز هم معمول است.
شیر کوبیده آن و گیاههای دیگر را جهت رفع سوزش معده مفید می دانستند و معتقد بودند ترشی معده را کم می کند و سودا را از بین می برد. آب برگ کنجد برای تقویت مو و بلند شدن آن تاثیر نیکوی دارد و برای این کار بایستی آب آن را با کوبیدن یا فشار گرفت و به سر مالید.
میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است.
وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجددر دنیا است. هندوستان و حبشه از نظر تولید، بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.
ترکیبات شیمیایی
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای F1، E، D، B و لسیتین (LECITHIN) است. مقدار روغن آن در حدود 50 درصد است. روغنکنجد مرکب از حدود ۷۰ درصد اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است.
روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.
برای تهیه روغن کنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود. سپس دانه ها را آسیاب کرده و در آب می ریزند تا پوست آنها روی آب بیاید. بعد از گرفتن پوست، دانه ها را خشک کرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می کنند. این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جدا شود. این روغن را روغن سرد می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید که به نام روغن گرم معروف است که البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد.
تفاله باقیمانده از این مرحله را معمولا برای علوفه دامها به کار می برند. بخصوص این تفاله ازنظر داشتن مواد پروتئینی، غذای خوبی برای گاوهای شیرده است.
اگر می خواهید از روغن کنجد استفاده کنید دقت کنید که روغن سرد باشد که به نام ”FIRST COLD PRESSED” معروف است، زیرا در اثر حرارت دادن، روغن کنجد خواص خود را از دست می دهند.
خواص مفید کنجد برای سلامتی بدن
ازنظر طب قدیم ایران، کنجد گرم است. کنجد بسیار مغذی است و در اکثر کشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت بکار می رود. خواص مفید کنجد به شرح زیر است:
1- برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است.
2- برای رفع قولنج کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط کنید و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنید. سپس آنها را پودر کنید و هر روز به مقدار یک قاشق سوپ خوری از آن بخورید.
3- کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد.
5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه ارده است، غذای خوبی برای رشد بچه هاست.
6- برگ کنجد را اگر به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.
8- کنجد فشار خون بالا را کاهش می دهد.
9- کنجد ضد رماتیسم است.
10- برای رفع ناراحتی کیسه صفرا مفید است.
11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
12- روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه مفید است.
13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
14- از روغن کنجد به جای روغن زیتون در سالاد استفاده کنید.
15- کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
زعفران با نام علمی Crocus sativus، گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع 10 تا 30 سانتی متر است. از وسط پیاز و یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می شوند. از وسط برگ ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می شود. گل ها بسیار زیبا و دارای 6 گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند.
ادامه مطلب ...
اگر صورتتان دارای جوش میباشد،و از این موضوع ناراحت هستید،توصیه می کنیم که از این نوشیدنی میل کنید...
مصرف خاکشیر برای رفع جوشهای صورت مفید است
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف خاکشیر برای برطرف کردن جوشهای صورت که به علت مصرف چربی و شیرینی زیاد ایجاد شده است مفید است.
مرتضی صفوی افزود: خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خنک کننده بدن است. دانههای خاکشیر به رنگ قرمز تیره است و مصرف آن در روزهای گرم تابستان مفید است.
وی گفت: مصرف خاکشیر ادرار آور و تب بر است و برای دفع کرم مفید است. خاکشیر التیام دهنده زخم و جراحات است و عطش را از بین میبرد.
این متخصص تغذیه افزود: جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده میتواند، مفید باشد و مصرف خاکشیر صدا را باز میکند.
1. ژنتیک مثبت : اگر این استداد را داشته باشید حتما مبتلا خواهید شد ، پس از والدینتان درباره این مساله سوال کنید اگر خانمی می گوید حتی پس از بچه دار شدن هم جوش می زده ودر میانسالی از دست آنها خلاص شده ، دختر خانم ها هم باید این موضوع را بپذیرند وبا صبر وحوصله درمان ها را ادامه دهد .
2. اهمال کاری : بسیاری از جوان ها تا وضعیت جوش هایشان بهتر می شود در مصرف داروها اهمال کاری می کنند .در حالی که ما می گوییم مصرف داروهای خوارکی یا موضعی حتی در صورت بهبود کامل ، باید به صورت دوز ادامه دار ونگهدارنده تداوم داشته باشد . چون تا زمانی که فردی استعداد ژنتیکی دارد ،پوست آماده جوش زدن است .
3. کم طاقتی :اثر بخشی درمان های دارویی زمان براست و6 ماه تایک سال زمان می برد تا نتیجه بخش بودنش را نشان دهد ونباید منتظر باشید داروی آکنه مانند یک مسکن عمل کند وسردرد شما را در عرض یک ساعت مداوا کند .
4. استرس : مدام جلوی آینه ایستادن وحرص خوردن روند درمان را مختل میکند . استرس تان را مهار کنید تا پوست بهتری داشته باشید .
5. پوست چرب : بروز جوش ها در افرادی که پوست چربی دارند بیشتراست .به همین علت ضمن اینکه باید این واقعیت را بپذیرند حتما نسبت به دیگران در شستشوی صورت دقت کنند .استفاده از صابون ها ومحصولات مناسب به این افراد توصیه می شود .
6. مقایسه خود با دیگران : درمان خودتان رابه دیگران توصیه نکنید چون این درمان ها در افراد گوناگون یکسان نیستند . برخی داروها می تواند باعث ایجاد عارضه در فردی شود وبرای دیگری بی اثر باشد.
7. دستکاری : قابلیت ها وویژگیهای پوست افراد باهم متفاوت است به همین دلیل جای جوش روی پوست برخی افراد می ماند ولی آنچه نباید فراموش کرد این است که مهم ترین علت ماندن جای جوش ،دستکاری آن است .
10. شغل : محیط کار شما می تواند در تشدید آکنه موثر باشد . اگرشمادریک آشپزخانه گرم کار می کنید ،بخار غذاها وبخارهاری چربی که از داغ کردن روغن و... ایجاد می شود با جوش های شما تماس پیدا می کند و باعث تشدید آن می شود .با تهویه مناسب وبازگذاشتن پنجره به خودتان کمک کنید .اگر آکنه شما شدید است وتحت درمان هستید ودوست دارید نتیجه مناسبی بگیرید باید از قرار گرفتن در چنین محیط هایی تاحد امکان بپرهیزید تا آکنه تان تشدید نشود .