ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
گیاهی است با گلهای طلائی و متعلق به تیرهٔ خرگوشک با ارتفاعی که گاهی به اندازه یک انسان میرسد.
معروفیت درمانی این گیاه، بیشتر مربوط به تأثیر آن در معالجهٔ سرماخوردگی، آنژین و برونشیت است. بهعلت تأثیر آرامشبخش این گیاه، جهت تسکین حالتهای عصبی، اضطراب، اختلالهای ضربان قلب و ناراحتیهای معده نیز استفاده میشود.
در خصوص استعمال خارجی برای نمونه در رفع درد مفصلها بهصورت کمپرس و در بهبود زخمها و سوختگی بهصورت پانسمان بهکار میرود.
● طرز مصرف:
میتوان مقداری از گلهای تازه یا خشک این گیاه را بعد از دم کردن در یک لیتر آب، صاف کرد و روزانه، ۳ تا ۴ فنجان نوشید. جوشاندهٔ آن، بیشتر جهت استعمال خارجی تهیه میشود. در مورد سرماخوردگی، گرد را میتوان بهصورت انفیه به بینی کشید و همچنین میتوان گیاه را به مدت یک هفته، در نیملیتر روغن زیتون یا روغن بادام شیرین و نیملیتر الکل قرار داده و به جهت مداوای رماتیسم و سرماخوردگی بهصورت استعمال خارجی بهکار برد.