ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |
▪ اشکال داروئی:پودر در بستههای ۴۰ گرمی
▪ موارد مصرف:
کارامین در برطرف نمودن سوءهاضمه، نفخ و درد ناشی از آن مصرف میگردد.
▪ اجزاء فرآورده:
کارامین از مجموعه گیاهان زیر تشکیل شده است:
۱) دانه انیسون %۲۰ Pimpinella anisum
۲) دانه رازیانه %۲۰ Foeniculum vulgare
۳) دانه زیره سیاه %۲۰ Carum carbvi
۴) گل بابونه %۲۰ Matricaria chamomilla
۵) برگ نعناع %۲۰ Mentha piperita
▪ مواد مؤثره:
روغنهای فرار مانند کاروون، آنتول، فنکون، منتول، کامازولن و فلاونویید آپیژنین.
▪ فار فارماکولوژیک و مکانیسم اثر:
روغنهای فرار موجود در کارامین با داشتن اثرات آنتی اسپاسمودیک و کاهش تونوس اسفنکتر تحتانی مری موجب تسهیل خروج گازها از معده میگردد.
مطالعات Invitro نشان داده است که ترکیبات فلاونوییدی و بیزابولول بابونه دارای اثرات آنتی اسپاسمودیک میباشد. (اثرات آنتی اسپاسمودیک فلاونوئیدها بهخصوص آپی ژنین سه بار قویتر از پاپاورین است).
بهعلاوه منتول موجود در نعناع احتمالا از طریق اثر آنتاگونیستی کلسیم موجب شل شدن عضلات صاف جداره کولوون میشود.
▪ عوارض جانبی:
در افراد حساس، امکان بروز واکنشهای آلرژیک مانند درماتیت تماسی وجود دارد.
▪ مقدار مصرف:
بهروزی دو بار، هر بار ۱-۲ قاشق مرباخوری از پودر کارامین را در یک لیوان آب جوش دم کرده، نیم ساعت بعد از غذا میل نمایند.
▪ مصرف در حاملگی و شیردهی:
ایمنی مصرف این فرآورده در دوران بارداری و شیردهی به اثبات نرسیده است. با این وجود منافع آن در برابر مضار آن باید سنجیده شود.